latinica  ћирилица
12/07/2018 |  10:53 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

U MZ "Modriča 3" završeno asfaltiranje Omladinske, Krajiške i Beogradske ulice

U Mjesnoj zajednici "Modriča 3" završeno je asfaltiranje Omladinske, Krajiške i Beogradske ulice u dužini od oko jednog kilometara. Utrošeno je oko 100.000 maraka koja su izdvojili opština Modirča i građani.

U ovoj mjesnoj zajednici je i 600 domaćinstava prognanih Srba iz predhodnom otadžbinskom ratu.

Nove ulice najviše su obradovale dvije hiljade stanovnika Mjesne zajednice "Modriče 3". Kažu, urbanizacijom ove zone lakše će doći do centra grada, škole, posla, doma zdravlja.

Veselin Drobnjak kaže da su asfaltiranjem ulice riješili problem rupa, vode na putu.

"Normalno sada imamo bolji život u našoj ulici, djeca neće biti u prašini. Imaju asflat kao i ostala djeca u gradu", ističe Drobnjak.

Sličnog mišljenja je i Pero Milošević koji kaže da sada imaju svu infrastrukturu, uličnu rasvjetu, vodu, kanalizaciju i sada asfalat, te da su zadovoljni. 

Asfaltiranjem novih ulica poboljšaće se komunikacija novih naselja sa centrom Modriče i olakšaće se svakodnevni život.

"Znači bolji život za našu djecu, za ljude koji žive ovdje. Čim se radi infrastruktura, stvara se mogućnost da mladi ostaju tu", navodi Nikola Živković, predsjednik Odbora za asfaltirnje MZ "Modriča 3".

Opština Modriča i građani obezbijedili su 100.000 maraka po principu "marka na marku". U ovoj godini u Modriči će se uložiti oko 1,5 miliona maraka u 120 infrastrkuturnih projekata.

"Očekujem da ćemo krenuti malo žešće u asfaltiranje. To je plan, voda, kanlizacija, rasvjeta i na kraju asfaltiranje ulica, kako ne bi kasnije morali nešto rušiti", istakao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Izgađeni su vodovod i kanalizacija, a ostalo je i asfaltiranje oko pet kilometra ulica u Mjesnoj zajednici "Modriča 3".