latinica  ћирилица
12/07/2018 |  17:53 | Autor: SRNA

Uhapšene četiri osobe zbog 18 krađa u Podgorici

Crnogorska policija rasvijetlila je 18 teških krađa počinjenih na štetu više preduzeća u Podgorici i uhapsila četiri osobe, od kojih je jedna maloljetna.
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije) -
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije)

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da su uhapšena lica čiji su inicijali E.F. /18/, V.M. /18/ i S.C. /18/ iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili ta krivična djela, dok je u 12 krivičnih djela učestvovao i B.H. /17/.

Osumnjičeni su u junu i julu provaljivali ulazna vrata i prozore na poslovnim i ugostiteljskim objektima i na privatnim zdravstvenim ustanovama i trgovinskim radnjama.

"Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili u Podgorici i ukrali vozilo `golf` , koje su koristili u izvršenju ostalih krivičnih djela", istakli su iz policije.

Iz policije su dodali da su osumnjičeni ukrali oko 4.000 evra, 800 turskih lira, četiri laptopa, tablet, devet mobilnih telefona, ručni sat veće vrijednosti, alkoholna pića i garderobu.

Policija je ukradeno vozilo pronašla i vratila vlasniku, kao i izvjesnu svotu ukradenog novca.

"Osim 18 krivičnih djela izvršenih u Podgorici, osumnjičeni su da su izvršili i 17 krivičnih djela u Baru, Budvi i Tivtu", dodaje se u saopštenju.