latinica  ћирилица
13/07/2018 |  10:35 ⇒ 10:37 | Autor: TANЈUG

Stefanović: To što je Marjanović pušten ne znači da nema dokaza, ima

To što je Zoran Marjanović pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza da je ubio svoju suprugu Јelenu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Ministar je naveo da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

On kaže da ne želi da komentariše odluke suda, ali da se u javnosti stvorila pogrešna, iskrivljena slika da je Marjanović pušten na sobodu jer nema dokaza protiv njega

- Pritvor nije krivična sankcija. Pritvor se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u slučaju ubistva pjevačice Јelene Marjanović - istakao je ministar.

- Osumnjičen je za teško krivično djelo, za ubistvo koje je počinjeno na zvjesrski, brutalan način - pojasnio je ministar.

Krivični postupak je u toku, dodao je, i napomenuo, da će se o sudskom postupku sud opredijeliti na osnovu dokaza da li je Zoran Marjanović kriv ili nije kriv.

- Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica su smatrali da prikupljeno dovoljno dokaza koji njega inkriminišu i koji su dovoljni za osuđujuću presudu. To je suština - naglasio je Stefanović.

Podsjeća da se pritvor osumnjičenom određuje da ne bi ponovio krivično djelo, da ne bi uticao na svjedoke, uznemiravao javnost, pobjegao iz zemlje.

- Marjanović je devet mjeseci u pritvoru. Sud je izveo sve potrebne dokaze, obavio saslušanja. Tužilaštvo i policija prikupili su dovoljno dokaza na osnovu naloga suda. Puštanje iz pritvora nema veze da li je neko kriv ili nije kriv - rekao je ministar.

On kaže da ga brine kreiranje atmosfere u društvu i pita se gdje je nestala empatija prema ubijenoj Јeleni Marjanović.

- Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu riječ o tome. Mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza. Vidjećemo šta će sud reći - zaključio je ministar.