latinica  ћирилица
13/07/2018 |  10:57 ⇒ 10:59 | Autor: SRNA

"EU treba jasno da osudi protivpravna djelovanja Prištine ka Srbima"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je danas EU da jasno osudi protivpravna i skandalozna djelovanja prištinskih vlasti, poput nedavnog hapšenja, pa puštanja petorice Srba u regionu Gnjilana.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Ako Evropa želi da bude ozbiljan igrač na Balkanu i da rješava probleme, onda, rekao je Stefanović, treba da se "uključi tako da, kada vidi da neko radi nešto što je potpuno protiv prava i skandalozno, to jasno osudi i da ne podržava ni na koji način".

Stefanović je za Televiziju "Pink" izjavio da je hapšenje Srba bilo organizovano u cilju njihovog zastrašivanja i da Albanci to često rade.

"Oni su te ljude pustili, ali su ih zastrašivali da bi time pokazali da idu ka formiranju takozvane vojske takozvanog Kosova i da hoće po svaku cijenu da formiraju tu takozvanu vojsku. Ali, ne shvataju da to Srbi ne žele", rekao je Stefanović.

Prištinska policije je nedavno u Šilovu kraj Gnjilana uhapsila, pa istoga dana oslobodila petoricu Srba zbog sumnje da su uticali na sunarodnike da napuste kosovske bezbjednosne strukture.