latinica  ћирилица
13/07/2018 |  12:14 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Na otvaranju Egzita 50.000 posjetilaca

Nastupom baletske zvijezde Sergeja Polunjina u pratnji gudačkog orkestra Almazijan simfoni u Novom Sadu je počeo jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi- Egzit, na čijem otvaranju je bilo više od 50.000 posjetilaca.
Egzit 2018. - Foto: SRNA
Egzit 2018.Foto: SRNA

Polunjin je sinoćni plesni performans započeo pjesmom "Bandijera rosa", a uz njega je na glavoj bini, osim 25 djevojaka iz gudačkog orkestra, bilo oko 40 izvođača.

Nastup Polunjina završen je vatrometom na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, kome je prethodio jedinstven miks ritmova sa svih kontinenata - od brejkdensa do klasičnog baleta.

Na otvaranju Egzita nastupila je i američka rok-kantautorka Laura Pergolizi, poznatija, kao El-Pi.

Prve večeri Egzita nastupila je art-pop grupa Fiver Rej, kao i hip-hop grupa Migos, a nastup je propraćen svjetlosnim efektima i topovima koji ispaljuju konfete na masu.

Na Glavnoj bini Egzita nastupila je i novosadska grupa Frajle, a festival je posjetila i predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić.

Festival Egzit trajaće do 15. jula. Na više od 40 festivalskih zona i bina nastupiće 1.000 izvođača, među kojima su Grejs DŽons, Dejvid Geta, Frenč Montana, Zigi Marli, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Dog it dog i Slejvs.