latinica  ћирилица
13/07/2018 |  14:15 ⇒ 18:03 | Autor: Agencije

Tramp mnoge kritikovao, a dočekali ga protesti! (FOTO)

Američki predsjednik Donald Tramp u intervjuu za list San optužio je britansku premijerku Terezu Mej da je uništila Bregzit, a nije se uzdržao ni od kritika na račun londonskog gradonačelnika Sadika Kana.

Tramp je u London doputovao juče poslije burnog samita NATO-a u Briselu.

Ovo je njegova prva posjeta Britaniji od kada je postao predsjednik SAD, a uoči dolaska rekao je da mu ne smetaju protesti protiv njega u Londonu.

Tramp je juče optužio i lidere EU da su uništili svoju kulturu i identitet dozvolivši milionima migranata da uđu u Uniju.

Dodao je i da će održati odnose sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos trovanjima nervnim agensom "novičokom" u Solsberiju.

Tramp tvrdi da milioni Britanaca podržavaju njegovu politiku.

"Kraljica je izvanredna žena"

Američki predsjednik je rekao da je britanska kraljica Elizabeta Druga "izvanredna žena" i da nije nervozan zbog današnjeg sastanka sa njom.

- Izvanredna žena. Radujem se sastanku. Smatram da dobro predstavlja svoju zemlju - rekao je Tramp u intervjuu za San.

Kao jedan od razloga zašto se divi kraljici, Tramp je naveo da ona tokom svih ovih godina "zaista nikada nije napravila grešku".

Prema ranijim najavama, kraljica, Tramp i njegova supruga Melanija će u zamku Vindzor popiti čaj.

Po završetku turneje, Tramp i Melanija otputovaće za Škotsku, gdje planiraju da provedu vikend, a na škotskom ostrvu Luis rođena je Trampova majka.

Demonstracije protiv Trampa (foto:Kurir)

Demonstranti ismijali Trampa - pustili balon bebe s njegovim likom 

Nekoliko destina hiljada demonstranta ismejalo je danas Trampa prikazujući ga kao ogroman balon u obliku narandžaste bebe koja vrišti.

Beba u pelenama sa prepoznatljivim pramenom kose i mobilnim telefonom za tvitovanje vinula se iznad zgrade parlamenta, koji je centralno mjesto za proteste zbog Trampove politike.

Organizatori protesta navode da su demonstracije organizovane u 50 gradova širom Britanije.

Tramp je još juče izjavio je da se zbog planiranih protesta osjeća da nije dobrodošao, zbog čega će izbjegavati prestonicu što je više moguće.

- Volio sam London. Nisam bio (u Londonu) duže vrijeme. Ali, ako učine da se ne osjećam dobrodošlim zašto bih ostao tamo? - zapitao je on.