latinica  ћирилица
13/07/2018 |  17:40 | Autor: RTRS

Ministarstvo poljoprivrede: Proizvođači pšenice imaju najbolje podsticaje u okruženju

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da inicijativa Kluba poslanika SDS o povećanju podsticaja za pšenicu predstavlja orkestriranu kampanju SDS-a protiv Ministarstva, a i Vlade Republike Srpske, koja je počela početkom sedmice i predstavlja ponavljanje stavova lidera SDS-a Vukote Govedarice.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

"SDS u predizbornu kampanju, u koju su očito već krenuli, uporno pokušavaju da uvuku i ovo Ministarstvo objavom populističkih inicijativa zarad sticanja političkih poena", navode iz Ministarstva.

Naglašavaju, da proizvođači pšenice imaju podsticaje od oko 500 KM po hektaru, što je najbolje u odnosu na zemlje okruženja, te je svaki dalji komentar na ovu inicijativu izlišan.

"Za podsticaje poljoprivredi u posljednjih pet godina izdvojeno je preko 500 miliona KM, ili oko 100 miliona KM godišnje, što kroz sredstva agrarnog budžeta, što iz drugih izvora, što je u visini šest odsto ukupnih domaćihprihoda, što obara još jednu konstrukciju SDS-a o navodnom nepoštovanju Zakona o obezbjeđenju i usmjeravanju sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i sela", navode iz ovog ministarstva.

Pozivaju SDS da prestane sa obmanjivanjem naroda i pokušajem jeftinog dodvoravanja određenim biračkim grupama iznoseći neistine i populističke inicijative.