latinica  ћирилица
08/08/2018 |  16:49 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Prijedor: Svakodnevne gužve u saobraćaju

Sa dolaskom sezone godišnjih odmora, povećava se i broj turista, ali i vozila u gradu Prijedoru. Gužve u saobraćaju su svakodnevne, a nije lako pronaći ni parking mjesto.

Јul i avgust, mjeseci su enormnog porasta broja automobila u Prijedoru, a javlja se i nervoza za volanom, ali na površinu isplivava i nekultura u saobraćaju.

Da gužve uzimaju maha u ljetnom periodu primjetno je i po gradskim parkinzima. Traži se mjesto više, za šta je potrebno i više vremena.

Najveća frekvencija saobraćaja je od 12 do 16 časova. U mjesecima turističke sezone, preovladavaju i odrđeni prekršaji u saobraćaju, poput neprilagođene brzine i alkohola u krvi.

"Tu možemo krenuti od stacioniranog saobraćaja, a to bitno utiče i na moć parkinga, tako da dolazi do stacioniranog saobraćaja. Svjedoci da Policijska uprava i auto - moto društvo Prijedor radi sa specijalnim vozilom za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila i da u tom pravcu pokušavamo ostvariti više preventivan efekat na terenu", rekao je Sretoja Vujanović, načelnik sektora policije Policijske uprave Prijedor.

Za vrijeme ljetnje sezone, više posla ima i policija, čiji je broj povećan na mjestima gdje su gužve najveće.