latinica  ћирилица
08/08/2018 |  16:50 | Autor: SRNA

Vučić: Ostaćemo uz svoj narod na Kosmetu i povećati pomoć

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija ostati uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, te najavio da će im u narednoj godini povećati svaku vrstu pomoći.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

"Ne samo da nećemo smanjivati svoje prisustvo, već ćemo u svakoj od 10 opština sa srpskom većinom povećati ulaganja i realizovati projekte, poput vodovoda, vrtića i sistema za otpadne vode, jer od toga zavisi opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić u telefonskom obraćanju Srbima i članovima Srpske liste okupljenim u sali Tehničkog fakulteta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da je za Kosovo i Metohiju daleko bilo kakvo rješenje i da će nastaviti da se bori, te da zato traži podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer oni, kako je naglasio, znaju ko je sa njima.

"Znate da bez vas neću doneti nijednu odluku", rekao je Vučić i najavio da će u septembru doći u Kosovsku Mitrovicu, da bi narodu prenio o čemu se razgovaralo u Briselu.

Skupu su prisustvovali generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.