latinica  ћирилица
08/08/2018 |  18:19 ⇒ 18:21 | Autor: SRNA

Predate kompenzacione liste za opšte izbore

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ predao je kompenzacione liste Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a nosilac za Narodnu skupštinu Republike Srpske je Radovan Višković, rečeno je danas Srni u ovoj političkoj partiji.
CIK BiH - Foto: RTRS
CIK BiHFoto: RTRS

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević naveo je da je nosilac kompenzacione liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić.

U SDS-u rečeno je Srni da je ova politička partija predala kompenzacione liste CIK-u BiH, te da je nosilac za Narodnu skupštinu Republike Srpske Nedeljko Glamočak, a za Predstavnički dom parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

U Socijalističkoj partiji kažu da je Maksim Skoko nosilac kompenzacione liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske, a Јakov Galić za parlament BiH.

Nosilac kompenzacione liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske je Dragan Galić, a za Predstavnički dom parlamenta BiH Branislav Borenović.

U NDP-u je rečeno Srni da je Krsto Јandrić nosilac kompenzacione liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske, dok za parlament BiH nemaju listu.

Političke partije danas su do 16.00 časova imale rok za podnošenje kompenzacionih listi, koje bi CIK BiH do 23. avgusta trebalo da ovjeri.