latinica  ћирилица
08/08/2018 |  20:21 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Djeca s ljubavlju, Bijeljini i Srpskoj

U Gradskom parku u Bijeljini večeras je u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a održana predstava za najmlađe pod nazivom "Djeca s ljubavlju, Bijeljini i Srpskoj". Cilj ovog animacionog programa jeste podizanje svijesti i promocija pronatalitetne politike, koju posljednjih godina u velikoj mjeri stimuliše i Vlada Republike Srpske.
Dječija predstava u Bijeljini - Foto: RTRS
Dječija predstava u BijeljiniFoto: RTRS

Primarijus doktor Milica Lovrić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, istakla je da su djeca naša nova energija, najveće bogatstvo i ljubav, te dodala da su Bijeljina i Republika Srpska uvijek bile za pronatalitetnu plitiku.

"Ovom aktivnošću mi promovišemo zdravlje, porodicu, zdrav način života, djecu, njihovu radost i kreativnost, sa jasnom porukom da naša djeca ostanu ovdje, zajedno sa svojim roditeljima, da uživaju i da daju budućnost Republici Srpskoj", kaže Lovrićeva.

Ona je pozvala sve institucije da podrže ovakve aktivnosti i kao ljekar u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini napomenula da je u prošlom mjesecu u ovoj bolnici rođeno 100 beba više nego mjesec dana ranije.

Predsjednica Aktiva žena Gradskog odbora Bijeljina Tanja Bošnjaković napomenula je da Vlada Republike Srpske na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović čini sve da naši mališani budu u što većem broju u Republici Srpskoj.

"Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je prije nekoliko dana počeo isplatu porodiljskog dodatka za treće i četvrto dijete, koje je dobilo 111 majki za treće i 14 za četvrto dijete. Pored toga Vlada Republike Srpske finansijski podržava nezaposlene porodilje u iznosu od 405 maraka", navela je Bošnjaković. 

Pokazatelj da je prethodnog mjeseca rođeno više beba nego početkom godine, dovoljno govori o tome da su mjere Vlade Republike Srpske uspješne i da doprinose natalitetu u Republici Srpkoj, zaključila je predjsednica Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini.