X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
09/08/2018 |  10:41 ⇒ 12:09 | Autor: TANЈUG

Uslovna kazna i protjerivanje iz Srbije za šest hrvatskih navijača

Šestorica od 13 hrvatskih navijača "Torcide" nagodili su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.
Grafiti (foto:Teodora Vasiljević, Prva TV) -
Grafiti (foto:Teodora Vasiljević, Prva TV)

Sporazum o priznanju krivičnog djela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već protjerani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine i meru protjerivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već protjerani iz Srbije.

Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za krivično djelo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedjelju zbog opasnosti od bjekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka", koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sjekire.