latinica  ћирилица
09/08/2018 |  11:45 ⇒ 11:47 | Autor: SRNA

Počeo rad na projektu auto-puta prema Srpskoj preko Kuzmina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Šidu da su "Putevi Srbije" počeli da rade projekat za spajanje auto-puta sa Republikom Srpskom preko Kuzmina u dužini od 19 kilometara.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

Vučić je istakao i da će uskoro početi da se radi na obnovi auto-puta od hrvatske granice, od prelaza Batrovci kraj Šida ka unutrašnjosti Srbije, u dužini od 22 kilometara.

"Krenuli su da rade projekat za spajanje auto-puta, odnosno spajanje sa gornjim delom auto-puta sa Republikom Srpskom preko Kuzimina, i to je 19 kilometara. Krećemo da radimo i 22 kilometara auto-put iz pravca Hrvatske", rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo i da se u budućnosti moraju razvijati pogranična područja Srbije i ka Hrvatskoj i BiH, Bugarskoj i Rumuniji, ističući da se mnoga od njih prazne jer se u prethodnom periodu nije ulagalo u njihov razvoj.

Predsjednik Srbije je posjetio fabriku za preradu mesa "Srem Šid", koju je iz stečaja krajem aprila kupio konzorcijum firmi "Agropapuk" iz Kukujevaca i Industrije mesa "Đurđević" iz Pećinaca.

Novi vlasnici su uložili dva miliona evra, zaposlili 130 radnika i pokrenuli proizvodnju i već u prvom mjesecu rada izvezli goveđe meso u Tursku u vrijednosti većoj od milion evra.

Vučić je izrazio zadovoljstvo šta ta fabrika poslije gotovo dvije decenije propadanja uspješno posluje, naglasivši značaj sporazuma sa Turskom o izvozu 5.000 tona goveđeg mesa godišnje.

On je apelovao na Tursku da poveća kvotu Srbiji za izvoz mesa, istakavši da je 5.000 tona govedine dovoljno za dnevnu potrošnju samo u Istambolu.