X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
09/08/2018 |  16:26 ⇒ 16:42 | Izvor: TANЈUG

Јemen: U vazdušnom napadu pogođen autobus, među žrtvama mnogo djece

Јemenske plemenske vođe saopštile su danas da su u vazdušnim napadima na prometnu pijacu i školski autobus na sjeveru zemlje ubijene 43 osobe, a među njima ima i mnogo djece. Kako je saopšteno iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, izbrojano je 29 tijela mrtve djece, mlađih od 15 godina.
Јemen: Napad na školski autobus - Foto: getty
Јemen: Napad na školski autobusFoto: getty

- Naš medicinski tim je dobio 29 tijela deca, mlađih od 15 godina i 48 povrijeđenih osoba, među kojima je i 30-oro djece - objavio je Crveni krst navodeći da su povrijeđeni i žrtve dovezeni u bolnicu u gradu Sada.

Napadi su se se dogodili danas na pijaci u Dahijanu u provinciji Sada, uporištu pobunjenika poznatih kao Huti, prenosi AP.

U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je napala pobunjenike Hute koji su juče ispalili raketu na južni dio te kraljevine.

Јemenske plemenske vođe, koje su tražile da ostanu neimenovane iz straha od odmazde, za današnje napade krive koaliciju na čelu sa Saudijskom Arabijom koja ratuje protiv šiitskih pobunjenika u Јemenu.

Istovremeno, u jemenskoj prestonici Sani, televizija Al Masirah koju kontrolišu pobunjenici navodi da je u napadu ubijeno 39 osoba, a ranjeno 51, većinom djeca.

Ista televizija je prikazala dramatične snimke ranjene djece, njihovu odeću i školske torbe prekrivene krvlju dok leže na bolničkim nosilima.

Portparol koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, Turski al-Malki, izjavio je da su na nišanu napada u Sadi bili pobunjenici koji su ispalili raketu na južni dio te kraljevine "usmjerenu na stambene zone" pri čemu je ubijena jedna osoba, a ranjeno 11 ljudi.

Saudijska Arabija podržava međunarodno priznatu jemensku vladu i u ratu je sa Hutima od marta 2015.

Pobunjenici kontrolišu veći dio sjevernog Јemena, uključujući prestonicu, Sanu, napominje američka agencija.