latinica  ћирилица
09/08/2018 |  19:25 | Autor: SRNA

Komandant NATO za Evropu nudi pomoć Skoplju

Vrhovni komandant NATO-a u Evropi general Kurtis Skaparoti izjavio je u Skoplju da Makedonija ima punu podršku Alijanse za članstvo i izrazio zahvalnost za posvećenost u održavanju bezbjednosti u regionu.
NATO alijansa (Foto: Flickr) -
NATO alijansa (Foto: Flickr)

Skaparoti, Komandant Komande američkih snaga u Evropi, je tokom razgovora sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim iskazao otvorenost za saradnju i pomoć ukoliko je neophodna Makedoniji radi usklađivanja politike i standarda sve do konačnog članstva u NATO-u.

Zaev je rekao, da je posjeta visokog zvaničnika i podrška koju prenosi posebna motivacija za građane i institucije da na predstojećem referendumu pokažu odlučnost za nastavak puta koji omogućava punopravno članstvo u EU i Alijansi.

On je dodao da je Makedonija, kao buduća članica NATO, spremna u potpunosti da podijeli obaveze i odgovornosti za očuvanje regionalnog i međunarodnog mira i stabilnosti, prenose makedonski mediji.

Skaparoti pozvao je makedonskog premijera da posjeti centralnu komandu NATO-a u Monsu u Belgiji.

General u Skoplju sastao se i sa ministrom odbrane Radmilom Šećerinskom, a posjetio je i kasarnu "Ilinden", gdje je izvedena pokazna vježba.