X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
10/08/2018 |  14:26 ⇒ 14:26 | Izvor: SRNA

Vlada uplatila 2,5 miliona KM za izgradnju infrastrukture za EЈOF

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je danas da je Vlada Srpske uplatila 2,5 miliona KM za izgradnju infrastrukture za Evropski omladinski olimpijski festival koji će naredne godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Davidovićeva je navela da je novac, koji je uplaćen prije desetak dana, namijenjen za izgradnju terena na Dvorištima na Јahorini, gdje će biti održana takmičenja u bijatlonu, kao i za postavljanje dvije ledene plohe, u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama, na kojima će biti organizovano brzo klizanje, umjetničko klizanje i karling.

"Sredstva su uplaćena na račun Olimpijskog centra `Јahorina`, čiji će izvođači to brže uraditi jer već imaju iskustva", rekla je Davidovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Ona je naglasila da će za vrijeme EЈOF-a sve sportske discipline biti održane u Republici Srpskoj, kao što je i planirano.

"Svake godine Vlada Republike Srpske izdvoji određena sredstva za Olimpijski centar `Јahorina` za obnavljanje i uređenje skijaških staza", dodala je Davidovićeva.