latinica  ћирилица
10/08/2018 |  18:46 ⇒ 19:25 | Autor: SRNA

Rekonstrukcija najstarije gradske škole

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, posjetili su danas Osnovnu školu /OŠ/ "Dositej Obradović" u naselju Obilićevo, jednu od 19 gradskih škola, koja će ove godine biti obnovljena u okviru projekta rekonstrukcije školskih objekata.
Igor Radojičić u OŠ "Dositej Obradović" - Foto: SRNA
Igor Radojičić u OŠ "Dositej Obradović"Foto: SRNA

Radojičić je naglasio da je škola "Dositej Obradović" najstarija banjalučka škola i da je cilj Grada da se poboljšaju uslovi u svim gradskim osnovnim i srednjim školama, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Zahvaljujući naporima direktora škole, nadležnog ministarstva, UNDP-a i Grada, radi se temeljna rekonstrukcija škole", rekao je Radojičić.

On je naglasio da su najveći projekti rekonstrukcija OŠ "Branko Radičević" u naselju Starčevica, u kojoj će biti rađena dogradnja i još tri osnovne škole gdje bi trebalo kompletno zamjeniti stolariju i poboljšati energetsku efikasnost.

Direktor OŠ "Dositej Obradović" Dragan Kovačević rekao je da je u toku uređenje mokrih čvorova u školi, za šta je sredstva obezbijedio Grad Banjaluka.

On je naglasio da je, zahvaljujući različitim subjektima, škola u potpunosti sanirana, da je postavljena nova stolarija i urađena fasada i obnovljena kotlovnica, te da će rekonstrukcija biti gotova kada se završi sanacija mokrih čvorova.

Osim ove škole, u toku je obnova krovova na objektima osnovnih škola "Milutin Bojić" u Mišinom Hanu, "Јovan Dučić" u Zalužanima, "Ivan Goran Kovačić" u Lazarevu, dok se u područnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Česmi radi na dogradnji učionica i uvođenju centralnog grijanja.

Uskoro se očekuju i radovi u preostalim školama kojima je Grad odobrio sredstva za obnovu i to OŠ "Miroslav Antić", na kojoj će biti rekonstruisan krov, OŠ "Branko Ćopić", gdje je planirana sanacija mokrih čvorova, OŠ "Đura Јakšić", gdje će biti za zamijenjen dio stolarije, OŠ "Petar Kočić", gdje je planirana sanacija dimnjaka, te područna škola "Vojislav Ilić" u Aginom selu, gdje će biti obnovljena fasada.

Sredstva za obnovu su dobile i dvije srednje škole, i to Tehnička škola za sanaciju krova i Elektrotehnička škola za zamjenu stolarije i dijela starih radijatora.