latinica  ћирилица
10/08/2018 |  20:32 | Autor: B92

Zvezda: Kazna je drastična, sljedeći put nas izbacuju iz Evrope

Fudbalski klub Crvena zvezda uložiće žalbu na odluku UEFA da zatvori stadion "Rajko Mitić" za dvije naredne evropske utakmice crveno-bijelih.

UEFA je klub kaznila jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog rasističkog skandiranja navijača na meču sa Suduvom i još jednom zbog aktiviranja uslovne kazne iz prošle sezone.

Zvezda se oglasila saopštenjem u kome navodi da je UEFA svojom odlukom kaznila i igrače i navijače i naravno klub.

Iz kluba upozoravaju da bi ponavljanje istog ili sličnog prekršaja Zvezdu izbacilo iz Evrope. Zvezda se sa kaznom izbacivanja iz evro-takmičenja već suočila prije četiri godine, samo što su tada povod bile finansije i dugovi.

"Kazna je drastična, ali samo dijelom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mjere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno poslije uspješnog žalbenog postupka u februaru. Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posljedice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave", navodi se u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

Dodaju da će vidjeti kakve su mogućnosti žalbe i da rade na tome da se ne ponovi isti ili sličan prekršaj u naredne minimum dvije godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu.