latinica  ћирилица
07/09/2018 |  08:25 ⇒ 11:31 | Autor: TANЈUG

Vučić naredio prekid komunikacije sa albanskim i međunarodnim predstavnicima na Kosmetu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa policijom samoproglašenog Kosova, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji djeluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posjete, saznaje Tanjug.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

Vučić će tek večeras donijeti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema Tanjugovim saznanjima, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podijeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Posjeta predsjednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedjelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namjerava da ga spriječi da posjeti Gazivode.

Predsjednik skupštine samoproglašenog Kosova Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsjedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

- Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi - rekao je Veselji.