latinica  ћирилица
07/09/2018 |  11:05 | Autor: SRNA

Čubrilović: Od mladih se očekuje da prihvate nova znanja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je danas polaznicima Akademije za političke lidere BiH da se od njih očekuje da prihvate nova znanja i da se usavršavaju, jer budućnost zemlje zavisi od njihove generacije.
Čubrilović, Trninić - Akademija za političke lidere u BiH - Foto: SRNA
Čubrilović, Trninić - Akademija za političke lidere u BiHFoto: SRNA

Na početku Akademije, koju pohađaju mladi iz 12 političkih partija, a koju organizuje nevladina organizacija Institut perpetum mobile, Čubrilović je istakao da je jako dobro što se na ovaj način mladi ljudi osposobljavaju za budući politički život i rad.

"Narodna skupština ima dobru saradnju sa ovom organizacijom i danas smo domaćini početka rada političke akademije. Ovim mladim ljudima obratiće se iskusni predavači o različitim temama, za koje sam siguran da će učesnicima akademije koristiti za njihove potrebe, opredjeljenje i budući politički angažman", rekao je Čubrilović novinarima.

On je dodao da je Narodna skupština otvorena za saradnju sa svim građanima i institucijama, što ovom akademijom i pokazuje.

Izvršni direktor Instituta perpetum mobile Ilija Trninić naveo je da je ovo 11. akademija za političke lidere u BiH, koja okuplja više od 25 mladih političara iz 12 političkih partija i 12 lokalnih zajednica u BiH.

"Imamo dogogodišnje iskustvo u radu sa mladim političarima i ono što je posebno važno je da obrađujemo za njih važne teme nezaposlenosti mladih, aktivizma, ali i predizborne kampanje. Važno je da se skrene pažnja na demokratsku političku kulturu koju treba da imaju političari na ovim prostorima", istakao je Trninić.

Polaznik akademije Boris Luketa iz Istočnog Sarajeva rekao je da očekuje da će na akademiji naučiti mnogo toga što će ga usmjeriti u njegovom budućem djelovanju.

"Već sam ranijih godina čuo mnogo toga pozitivnog o akademiji. Ovo je prilika i da upoznam svoje vršnjake iz svih krajeva BiH i da razmijenimo znanja i iskustva", dodao je Luketa.