latinica  ћирилица
07/09/2018 |  13:02 | Autor: SRNA

Bogdanić: Kongres unapređuje kvalitet zdravstva Srpske

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić rekao je da Deveti međunarodni medicinski kongres Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu znači mnogo za unapređenje kvaliteta zdravstvenog sistema Srpske u cijelosti, ali i društvo doktora medicine koje obilježava 25 godina od osnivanja.
Dragan Bogdanić - Foto: RTRS
Dragan BogdanićFoto: RTRS

"Prisustvo velikog broja učesnika iz više od 20 zemalja je prilika da se naše zdravstvo i ljekari predstave, a s druge strane da upoznaju kolege iz drugih zemalja, njihova iskustva i znanja, te u budućnosti pojačaju saradnju koja je bitna za nas u Republici Srpskoj", izjavio je Bogdanić.

On je novinarima rekao da su u zdravstvenom sistemu najvrijedniji ljudi, te podsjetio da je u proteklom periodu odrađeno mnogo na izgradnji i rekonstrukciji zdravstvenih objekata i nabavci neophodne opreme.

Bogdanić je najavio da će 22. septembra biti održana svečanost otvaranja rekonstruisanog Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci.

On je rekao da je veliki broj ljekara otišao na usavršavnje u renomirane zdravstvene centre u inostranstvu od kada je Vlado Đajić imenovan za generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra.

"Njihova iskustva će unaprijediti kvalitet zdravstvenih usluga", istakao je Bogdanić.