latinica  ћирилица
07/09/2018 |  15:20 | Autor: SRNA

Ćosić: Prilikom dodjele sredstava Šarović u kontinuitetu zaobilazi opštinu u kojoj živi

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da je tragično što ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović, koji živi u Istočnom Novom Sarajevu, u kontinuitetu zaobilazi svoju lokalnu zajednicu kada je riječ o dodjeli novčanih sredstava.
Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

Ćosić je ocijenio da je tragično i to što je Šarović potpisao odluku da Savjet ministara dodjeli 450.000 KM za razvoj kanalizacione mreže na prostoru Istočne Ilidžnje, a da to nikada nije učinio za opštinu u kojoj živi.

"Mene kao čovjeka, koji dijeli ovaj životni prostor, raduje što su ta sradstva dodijeljena opštini Istočna Ilidža, ali je najtragičnije od svega toga što resorni ministar, koji je potpisao tu odluku, u kontinuitetu zaobilazi svoju lokalnu zajednicu - Istočno Novo Sarajevo", istakao je Ćosić, podsjetivši da je slične odluke Šarović potpisivao i za opštine Rogatica, Istočni Stari Grad, Sokolac, a za ove četiri godine nikako da se sjeti da živi u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naveo da Šarović za protekle četiri godine, od kada je ministar, "nije marke donio u svoju lokalnu zajednicu iako raspolaže značajnim budžetskim sredstvima".

"Žalosno je da neko ko obavlja tako bitnu funkciju, nije u stanju da pređe preko tog nivoa lične frustracije i toga što na vlasti nije partija koju on predstavlja. On na taj način kažnjava građane ove lokalne zajednice", konstatovao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo što će građani Istočne Ilidže dobiti dobar projekat, ali se nada da će građani Istočnog Novog Sarajeva, kao i svih opština kojima se selektivno pristupalo, na izborima da kazne Mirka Šarovića.

Na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa koje vodi Šarović, Savjet ministara je donio i odluku o odobravanju sredstava opštini Srebrenica za prioritetne infrastrukturne projekte u iznosu od pola miliona KM uz uslov da sredstva budu realizovana jednoglasnom odlukom Skupštine opštine.

Ovo je prvi put da odluka Savjeta ministara o odobravanju sredstava za neku opštinu bude uslovljena donošenjem jednoglasne odluke neke lokalne skupštine.

Govoreći o saradnji sa gradom Istočno Sarajevo, Ćosić je naveo da je opština Istočno Novo Saerajevo nedavno od Gradske uprave dobila 300.000 KM za infrastrukturni projekat, ali i podsjetio da je Grad do sada znatna sredstva dodjelio opštinama Sokolac, Pale i Istočni Stari Grad, zaobilazeći pri tome opštinu Istočno Novo Sarajevo.

"Upozoravao sam ih da ne mogu dijeliti građane. Mi smo bili jedina opština koja nije dobila marke iz gradske kase, a ostali su svoje gubitke i svoje loše poteze nadopunjavali gradskom kasom", istakao je on.