latinica  ћирилица
08/09/2018 |  13:54 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Pacoli pružio podršku Ivaniću, Dodika nazvao nacionalistom

Ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli rekao je da je "Mladen Ivanić razuman političar kakav treba BiH i Republici Srpskoj" za razliku od, kako je naveo, velikog srpskog nacionaliste Milorada Dodika, prenosi portal Infosrpska.
Mladen Ivanić, Bedžet Pacoli i Igor Crnadak - Foto: ilustracija
Mladen Ivanić, Bedžet Pacoli i Igor CrnadakFoto: ilustracija

Isti izvor navodi da je kosovski portal "Lirine tone" prenio juče ovu Pacolijevu izjavu datu u neformalnom razgovoru sa svojim saradnicima.

"Pacoli je rekao da će i lično uputiti podršku Ivaniću, preko svog prijatelja Igora Crnatka, te da mu želi puno sreće na predstojećim izborima i obećava da će nakon njegove pobjede doći lično u Banjaluku da mu čestita, jer će Dodik biti prošlost", prenosi Infosrpska.

Ovaj portal podsjeća, da je "Pacoli nedavno otkazao dolazak u Banjaluku, gdje je, na poziv ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, trebalo da prisusutvuje neformalnom sastanku šefova diplomatije zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi".

"Dolazak je otkazao nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio decidan 'da ministar te lažne države nije dobro došao u Republiku Srpsku, jer Republika Srpska nije dala saglasnot BiH da prizna samoproglašeno Kosovo", navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.