latinica  ћирилица
08/09/2018 |  20:38 | Autor: SRNA

Za "Trepču" 13 miliona evra, u Leposaviću fabrika baterija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija uložiti 13 miliona evra u Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat olova i cinka "Trepča" i da će u Leposaviću biti otvorena fabrika baterija u kojoj će biti zaposleno 300 ljudi.
Vučić na Gazivodama - Foto: RTS
Vučić na GazivodamaFoto: RTS

Obraćajući se građanima u Lešku, nakon obilaska Poljoprivredne škole, Vučić je rekao da bi ulaganjem 13 miliona evra u Trepču bio obezbijeđen dugoročan ostanak i opstanak ljudi.

Naglasivši da je 2014. godine, kada je postao premijer, Srbija bila pred bankrotstvom, a danas ima mnogo više novca, Vučić je najavio izgradnju internata za poljoprivrednu školu koji će moći da primi 150 do 200 djece.

"Koliko sutra, a najkasnije u roku od sedam do 10 dana, krenuće mašine da rade put Vračevo-Rvatska, a radićemo i druge seoske puteve. Hoćemo da pomognemo, da vi osetite brigu svoje države, da osetite koliko bismo želeli da se osećate sigurnije i da živite bolje", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da će nakon biznis foruma u Leposaviću biti značajnih subvencija za firme iz centralne Srbije koje hoće da ulažu u srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

"Čuo sam da se Sirogojno već javilo, traže višak voća koji se ovde proizvodi, hoće i hladnjaču da naprave. To je za seljaka dobro, za domaćina dobro, da ima gde da plasira svoj proizvod. Ako se sve ovo uradi, siguran sam da će se ljudi i u Lešku, i u celom Leposaviću, osećati mnogo bolje nego danas", rekao je Vučić.

Građani su Vučića dočekali aplauzima i transparentima sa natpisom "Vučić - Srbija - Kosovo i Metohija" i povicima "Aco, Srbine".

"Znam šta biste voleli da čujete, ali ja to ne mogu da vam kažem, ne zato što neću, već što sam dovoljno odgovoran, a znate koliko se borim", rekao je Vučić.

On se zahvalio na, kako je rekao, veličanstvenom dočeku, a obraćanje je završio riječima: "Živela Srbija".