latinica  ћирилица
09/09/2018 |  17:45 ⇒ 11/09/2018 | 13:15 | Autor: RTRS

Srpska open- Startuje glavni turnir

U Banjaluci sutra počinje glavni dio turnira ATP čelendžer Srpska open, ali na njenu neće nastupiti srpski teniser Јanko Tipsarević.

Završena je druga runda kvalifikacija za banjalučki ATP čelendžer, koji od ove godine nosi naziv Srpska open. Koja će četiri tenisera u glavni žrijeb saznaćemo sutra.

Ostala je još da se odigraju četiri meča, nakon kojih će biti poznata četiri učesnika u glavnom žrijebu. Mečevi u kvalifikacijama biće odigrani sa početkom od 10 časova, a nakon toga i nekoliko mečeva prvog kola u singlu i dublu.

Domaću sportsku javnost je razočarala odluka Јanka Tipsarevića da ne učestvuje na turniru, a razlog će, prema riječima  Siniše Simeunovića, direktora TK Mladost, osaopštiti srpski teniser sutra u Banjaluci.

ATP čelendžer Srpska open od ove godine ima veći nagradni fond, a pobjednici u obje konkurencije dobiće po 100 bodova - 20 više nego prošle godine.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom predsjednika i vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka, dok je Radio-televizija Republike Srpske i ove godine medijski partner.