latinica  ћирилица
09/09/2018 |  19:57 ⇒ 10/09/2018 | 08:35 | Autor: RTRS

Propao pokušaj izazivanja incidenta u Čelincu!

Pokušaj izazivanja incidenta u Čelincu! Nekoliko mladih, predvođenih PDP-ovim Draškom Stanivukovićem, sa kamenjem u rukama, pokušalo je da uđe na ceremoniju postavljanja kamena temeljca za novi most u Čelincu. Reagovalo je obezbjeđenje. Stanivukovića su udaljili, a dvije osobe, iz njegove pratnje privedene su u policijsku stanicu. Stanivuković tvrdi da je napadnut. Demantuju ga snimak događaja i očevici.

Predsjednik Milorad Dodik ističe da su Stanivukovićeve tvrdnje da ga je udario spekulacije i da je cijeli incident dobro režiran. Navodi da je skup pokušalo da prekine nekoliko osoba koje su nosile kamenje u torbama.

"Neki su sada u policiji jer su imali kamenje. I sam Stanivuković je imao kamen u ruci, prišli su štićenim osoboma. Nikoga nisam udario, hiljade građana koji su bili mogu da potvrde", rekao je Dodik.

I premijerka Željka Cvijanović smatra da je sve ranije izrežirano i da je riječ o nevjerovatnom scenariju.

"Mislim da je to bezobrazluk, pa čak i hrabrost, da dođete sa kamenicama na nečiji skup, gdje su i štićene osobe, pokušavate da ga prekinete, cijepate košulje ljudima koji su oko vas i slične stvari", ističe premijerka Cvijanović.

U prilog tome, kažu, možda ide i činjenica da je samo nekoliko minuta nakon tog događaja u Čelincu, u Banjaluci već bio organizovan pres PDP-a. Stanivuković tvrdi da nije namjeravao da napadne bilo koga, da je na ceremoniju otvaranja novog mosta došao da izvede još jedan od svojih političkih performansa, te da je on napadnut.

"Djevojka od 18, momak od 19 godina i ja, mi smo baš jaki da rušimo obezbjeđenje. Mene je, kunem vam se životom, udario direktno predsjednik Republike Srpske, udario me u ruku, u rame, a njegov šef obezbjeđenja mi je slomio telefon jer su željeli da uklone snimke", navodi Stanivuković.

I pored snimka kamera, koji ga demantuju, Stanivuković nastavlja svoju priču. Međutim, demantuju ga očevici događaja.

"Bilo je tu nekoliko lica, mislim da je onaj Stanivuković, koji je iza mojih leđa uzimao kamenje. Zanimljivo, bilo je i nekoliko djevojaka, koje su u ruksacima takođe nosile kamenje", priča očevidac Goran Bibić.

I dok Mladen Ivanić poziva Milorada Dodika da se izvini Stanivukoviću, predsjednik Srpske je ubijeđen da je sve ranije smišljeno.

Ekspert za borbu protiv terorizma, DŽevad Galijašević tvrdi da je sve ranije pripremljeno, kako kaže, u istoj kuhinji paravojne strukture AID-a, koji upravlja operacijama OBE, uz neodvojive uloge Mladena Ivanića, Dragana Mektića i Trifka Buhe, Mehmeda Osmanagića, Bakira Izetbegovića i Šefika DŽaferovića.