latinica  ћирилица
10/09/2018 |  10:47 ⇒ 17:44 | Autor: SRNA

Sredstvima Udruženja "Misli dobro" obnovljeno odjeljenje perinatologije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić i predstavnik Udruženja građana "Misli dobro" Sandra Gojković Arbutina obišli su danas Odjeljenje perinatologije, koje je rekonstruisano zahvaljujući donaciji ovog udruženja od 40.000 KM.

Sredstvima koje je ovo udruženje prikupilo u akciji "Zajedno mislimo dobro" rekonstruisano je pet kupatila, zamijenjeni podovi, okrečeno kompletno Odjeljenje, te ofarbana stolarija.

Bogdanić je najavio da se 22. septembra svečano otvara Sjeverno krilo UKC-a, nakon čega će početi priprema tenderske dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Ginekologije.

"Završetak rekonstrukcije planiramo u naredne dvije do tri godine, tako da ćemo u narednom periodu nastojati da završimo ono što ovom akcijom nije bilo obuhvaćeno, kako bi pacijenti imali što bolje uslove za boravak", naveo je Bogdanić.

Đajić je zahvalio donatorima koji su omogućili da trudnice koje borave na Odjeljenju perinatologije pri Klinici za ginekologiju i akušerstvo imaju daleko bolje uslove nego prije rekonstrukcije.

"Osim najsavremenije dijagnostike i terapije, koje nastojimo da omogućimo našim pacijentima, jednako je važno da postoje i dobri uslovi za boravak u UKC-u, kao i ljubazan odnos naših radnika", rekao je Đajić novinarima.

Prema riječima Sandre Gojković Arbutine, cilj Udruženja "Misli dobro" bio je da se stavi do znanja da je briga o majkama i bebama jedan od najvažnijih zadataka zdravstva.

"Naša akcija je počela u maju, predstavom `Hipnoza jedne ljubavi`. Akciju su podržali građani kupovinom karata za predstavu, te donacijama kompanija i institucija", istakla je Arbutina.