latinica  ћирилица
10/09/2018 |  12:50 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Uskoro sanacija staza i mostova uz slapove Krupe

Okolina slapova na Krupi na Vrbasu, jednog od naših najpopularnijih turističkih sadržaja, uskoro bi trebala poprimiti novo, modernije ruho, nakon što su najavljeni radovi na uređenju pješačkih staza i drugih sadržaja na ovom izletištu.
Slapovi na Krupi (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Slapovi na Krupi (Foto: banjaluka.rs.ba)

Prema najavama iz Odjeljenja za komunalne poslove, jedan od najkrupnijih zahvata odnosi se na uređenje pješačke staze uz slapove, u dužini od oko 2,5 kilometra.

– Radovi će, između ostalog, podrazumijevati posipanje staze, čišćenje korita rijeke Krupe, krčenje rastinja i šiblja, te košenje trave i korova, kako bi pješačka staza bila prohodna u svom punom profilu – rekao je načelnik ovog odjeljenja Petar Bilčar.

Istovremeno, na ljetnjikovcu koji se nalazi na prostoru za roštiljanje uz slapove Krupe, biće urađen novi krovni pokrivač, kao i pripadajuća potkonstrukcija.

– Pored toga, biće sanirane sve klupe koje se nalaze kod slapova Krupe i na pješačkoj stazi, a planirana je i nabavka novih klupa – pojasnio je Bilčar.

Prema projektu, predviđena je i sanacija pet, dotrajalih mostića na samim slapovima, te obavljanje još nekih, manje zahtjevnih radova koji su neophodni kako bi slapovi ponovo zasjali punim sjajem.

Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 35.000 KM, a radovi bi, od izvođenja izvođača u posao, trebali biti okončani za mjesec i po dana.

Izvor: banjaluka.rs.ba