latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:50 ⇒ 21:13 | Autor: Agencije

Hvalospjevi svjetskih medija: Đoković ponovo želi sve!

Svjetski mediji oduševljeni su načinom na koji je Novak Đoković došao do trofeja na US Openu, odnosno pobjedom nad Huanom Martinom Del Potrom.

Njujork Tajms donosi naslov "Đoković osvojio US Open i 14. gren slem titulu" i u prvi plan stavlja da srpski as bez dileme igra najbolji tenis na svijetu.

"U posljednjoj posjeti SAD, u martu, Novak je izgledao kao čovjek u čamcu bez motora. Porazi u Indijan Velsu, Kaliforniji i Majamiju, koji su bili dio slabosti prethodne dvije godine, sada su prošlost. Pobjeda nad Del Potrom je briljantan prikaz", navodi se u tekstu.

Ništa manje prostora nisu dali ni najugledniji evropski mediji s akcentom na sjajnu igru Đokovića, pa se tako britanski BBC i Gardijan utrkuju sa pohvalama na račun njegove igre riječima da je bio besprijekoran i samouvjeren.

"Moćni Đoković treći put najbolji u Njujorku", piše izvještač Gardijana sa lica mjesta.

Španski AS naglašava "Veličanstveni Đoković stigao Samprasa" sa jasnom aluzijom da se Novak sa sopstvenim idolom izjednačio po broju titula na najznačajnijim turnirima.

"Ni dvije godine problema sa povredama nisu ga sputale. Pokazao je klasu na Flešing Medouzu", jasan je AS.

Marka, list iz iste zemlje i odakle je trenutno svjetski broj jedan Rafael Nadal, podsjeća da se Đoković vratio na podijum osvajanjem 71. titule u karijeri.

"Novak Đoković ponovo želi sve", aludirajući i na povratak na svjetski vrh na kome je Nadal, čega se plaši i katalonski Mundo Deportivo.

"Đoković prijeti Nadalu nakon pobjede na US Openu", navode iz Barselone.

Francuski Lekip opisuje da je Đoković bio "dominantan" i da su "njegovi riterni uništili moć jakog servisa Del Potra".

"Uprkos navijanju argentinskih navijača kao na fudbalu, Novak je bio šef ovog finala", zanimljiv detalj su primijetili Francuzi.

Talijanski Gazeta delo Sport donosi jednostavan naslov "Trijumf Đokovića u tri seta za trofej US Opena", a njemački Bild "Đoković dominira tenisom, poslije Vimbldona osvojio i Njujork".

Kada je riječ o medijima iz regiona, hrvatski Indeks, kao i uveijk, posebno se bavi Đokovićevim uspjehom uz brojne analize.

"Povratak kralja. Đoković u najvećem stilu potvrdio da je ovo godina njegovog povratka na svjetski vrh, jer je prije dva mjeseca osvojio i Vimbldon", opisuju iz Indeksa.

Večernji list ističe da je Đoković sve vrijeme konstrolisao finale, stavljajući u prvi plan veliku razliku u skoru sa Del Potrom 15-4.

Crnogorske Vijesti pišu da je "Đoković kralj Njujorka", a Kliks iz BiH da je bio "fenomenalan" i da se "vratio u najboljem trenutku", uz vjerovatno najznačajniji opis na kraju teksta "Đoković je rođeni šampion".