latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:51 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Stanovnici Majevičke ulice upozoravaju na probleme u saobraćaju

Stanovnici Majevičke ulice u Bijeljini upozoravaju na probleme u odvijanju saobraćaja, te da lokalna vlast na njihovom rješavanju radi sporo ili nikako.

Upozoravaju da parkirani automobili zaklanjaju pješake na pješačkom prelazu, da je slaba vidljivost i na prebrzu vožnju. Za prvih osam mjeseci ove godine u ovoj ulici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, među kojima je i jedna sa smrtno stradalom osobom.

Građani Bijeljine koji žive u Majevičkoj ulici ili ovom ulicom često prolaze, stalno ukazuju na probleme u odvijanju saobraćaja.
Niko od pješaka ne osjeća se bezbjedno na pješačkom prelazu.

"Moramo da pređemo do pola da bi nas vidjeli, ne vide nas. Ko ide sa ove strane, ništa ne vidi sigurno. Ovako ne valja, mislim, koliko je bilo dosad ovdje nesreća. Јedan kolega tu poginuo, biciklom je udaren tu kod pješačkog", ističe mještani.

Grupa građana pokrenula je ovih dana inicijativu za izmjenu saobraćajne signalizacije, a nadležni obećavaju da će to uskoro biti urađeno.

"Tu je nažalost nekoliko ljudi izgubilo život, mi smo to analizirali. Uradiće se jedan mali elaborat i zajedno ćemo sa načelnikom odjeljenja vrlo brzo preuzeti aktivnosti. Vjerovatno na način da će se ukinuti dovoljan broj parking mjesta iz pravca Elektrobijeljine ka Žitoprometu, odnosno ka kružnom toku. Tako će vidljivost biti potpuna", navodi Miloš Stevanović, gradski menadžer.

Da vremena za čekanje nema pokazuje i statistika Policijske uprave, po kojoj se samo za prvih osam mjeseci u ovoj ulici dogodilo 12 saobraćajnih nezgoda, koje su za posljedicu imale jedno poginulo lice, šestoro povrijeđenih i značajnu materijalnu štetu.