latinica  ћирилица
10/09/2018 |  19:22 ⇒ 19:31 | Autor: RTS

Vučić: Poslije dosta vremena, neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsjedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu DŽonsonu na tome što "poslije dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda". Američki senator Ron DŽonson istakao je da će američka administracija podržati i dati prostor predsedniku Srbije da pronađe fleksibilno rješenje za kosovsko pitanje.
Ron DŽonson i Aleksandar Vučić (Foto: rs.sputniknews.com) -
Ron DŽonson i Aleksandar Vučić (Foto: rs.sputniknews.com)

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa DŽonsonom rekao da i američkog senatora trenutno više brinu politička nego ekonomska pitanja.

- Ako bi bio održiv mir u regionu, ne bi bilo nikakvih problema za ekonomiju u budućnosti - rekao je Vučić.

Na sastanku je bilo riječi o daljem unapređenju odnosa SAD i Srbije.

- U svim društvenim oblastima ima mnogo prostora za unapređenje - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je zahvalio predsjedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsjedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu DŽonsonu na tome što poslije dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda.

- Mi nemamo uvijek u svemu i po svim pitanjima iste stavove, ista mišljenja, naprotiv, ali danas o svemu tome razgovaramo i trudimo se da pronađemo zajednike imenitelje u svim važnim pitanjima, da prevaziđemo teškoće koje su postavljale barijere u prošlosti između nas, da ih prevazilazimo i da napravimo najbolje odnose između Srbije i SAD - istakao je Vučić.

On je rekao je da je upoznao senatora DŽonsona i o posjeti KiM.

- Vidim da i ambasada SAD, pa čak i gospodin DŽonson, su bolje upoznati sa sadržajem mog govora nego oni koji bi trebalo, oni koji su morali da slušaju ili bar pročitaju to što sam govorio - rekao je Vučić.

Ukazao je da bi bilo važno kada bi Srbija imala više pomoći i podrške iz regiona, Evrope i svijeta.

- Ljude koji bi zaista htjeli da čuju šta neko stvarno govori, a ne da izvlače iz konteksta ono što im odgovara, zarad svojih politika koje i nisu baš pokazale naročiti uspjeh - dodao je Vučić.

DŽonson: Nećemo da nametnuti rješenje, daćemo prostor Vučiću

Američki senator istakao je da će američka administracija pod predsjednikom Donaldom Trampom podržati i dati prostor predsjedniku Srbije da pronađe fleksibilno rješenje za kosovsko pitanje.

- Nećemo nametati ni na koji način nikakvo rješenje. Želimo da podržimo predsjednika Vučića dok se on bavi ovim pitanjem, da mu damo prostora da pronađe jedno fleksibilno rješenje - rekao je DŽonson i dodao: Imate ovdje hrabrog lidera u predsjedniku Vučiću, on želi najbolje za srpski narod i on će prikazati hrabrost i biće hrabar da riješi ovaj problem.

- Daću sve od sebe da vam dam prodršku i podršku ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima i na Kosovu i ljudima u Srbiji koji se bori za mir i stabilnost za sve ljude svijeta i naravno u Srbiji - istakao je DŽonson.