latinica  ћирилица
11/09/2018 |  15:05 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

BORS: Potpisati memorandum do 20. septembra

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske pozvalo je Vladu Srpske da sa ovom organizacijom do 20. septembra potpiše predloženi memorandum o statusnim pitanjima ove organizacije i boračkih kategorija, navodeći da će u suprotnom stupiti na snagu inicijativa za sazivanje Sabora srpskih boraca.
BORS -
BORS

Iz Boračke organizacije Republike Srpske saopšteno je da je Predsjedništvo ove organizacije na sjednici u Doboju u četvrtak, 6. septembra, donijelo odluku da se objavi pismo koje je predsjednik BORS-a uputio premijerki Srpske 8. juna u vezi sa potpisivanjem memoranduma između Vlade i Boračke organizacije Republike Srpske.

U saopštenju se napominje da je pismo istog sadržaja upućeno na znanje predsjedniku Republike Srpske i ministru rada i boračko-invalidske zaštite, ali da, kako se navodi, ni sa jedne od navedenih adresa nije dobijen odgovor.

Predsjedništvo BORS-a izrazilo je nezadovoljstvo odnosom izvršne vlasti Republike Srpske prema dogovoru postignutom na sastanku 7. marta.

Iz Boračke organizacije ističu da je od predloženih mjera za poboljšanje položaja boračke populacije realizovano pitanje materijalnog položaja boraca sa 65 godina i 15 i više godina penzijskog staža.

"Predsjedništvo BORS-a traži da ova odluka Vlade ima trajni karakter, odnosno do kraja životnog vijeka borca korisnika", ističe se u saopštenju.

Predsjedništvo BORS-a izražava nezadovoljstvo izostavljanjem boračke populacije iz posljednih odluka Vlade o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći određenim kategorijama stanovništva, dodaje se u saopštenju ove organizacije.