latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:06 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

Doboj: Radnik kineske radnje pretukao dječaka

Dvanaestogodišnji dječak iz Doboja teško je povrijeđen nakon što ga je sinoć, dok se vraćao iz škole, pretukao radnik jedne kineske radnje u blizini škole. U policiji su saslušani akteri ovog događaja, među kojima i dva kineska državljanina.

Dječak je zbog povreda zadržan na liječenju u dobojskoj bolnici. Dobrog je opšteg stanja, a ljekari kažu da će više informacija znati nakon urađenog CT-a glave.

- Radiološki je obrađen, nema koštanih promjena, pregledao ga je ortopea, postavljena gips longeta, a neurolog mu je preporučio opservaciju stanja svijesti na našem odjeljenju - naveo je doktor Zoran Matković.

Da ispred kineske trgovine muškarac tuče dječaka, policiji su prijavili iz obližnjih privatnih radnji, ali pred kamere niko od očevidaca ne želi. Svjedoče o tome i snimci nadzorne kamere koje je, kako saznajemo, policija izuzela.

- Odmah po prijavi su postupili policijski službenici PS Doboj 1, koji su potvrdili navode prijave i identifikovali učesnike navedenog događaja i to lice inicijala L.M.Y /1980.godište/ i Ј.H. /1979. godište/, oba iz Kine i dva maloljetna lica iz Doboja - rekala je Dragana Kerkez, porparolka PU Doboj.

Nezvanično, tvrde da su ih dječaci provocirali. Kakav god da je razlog, kažu ogorčeni roditelji, premlaćivanje se ne smije dešavati. Sve se odigralo par stotina metara u blizini škole, po povratku s nastave.

- Dijete je u stanju šoka. Јecao je, tri sata ga nisam mogao smiriti. Kada sam rekao da sjedne u auto, zaključao se i svezao pojas na zadnjem sjedištu. To dovoljno govori o stanju šoka - kaže otac dječaka Dragan Prodić.

Nakon što ljekari utvrde stepen povreda dječaka, tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji ovog krivičnog djela.