latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:19 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Trebinje: Porodica Protić poklonila Narodnoj biblioteci 460 knjiga

Porodica Perotić iz Trebinja poklonila je Narodnoj biblioteci zbirku od 460 knjiga. Fundus biblioteke, sa ovom vrijednom donacijom, obogaćen je naslovima različitih žanrova od beletristike do stručne literature.

Dubravka Perotić i njen suprug odlučili su da dio porodične biblioteke, koja skupljana i nasljeđivana decenijama, pokloni Narodnoj biblioteci. Motiv je, kažu, želja da knjige, u rukama čitalaca, ponovo ožive baš u ovoj ustanovi.

- Htjela sam da ovim knjigama ponovo udahnem život i ovdje su vrednije nego kod mene u stanu na policama. Želja za to postoji dugo godina i sad se nekako desila i realizacija. Ovo je pravo mjesto, a možda podstaknemo još nekog da učini isto, pa donira bar jednu knjigu - kaže Dubravka.

Uupravi biblioteke ističu da im je drago kada sugrađani prepoznaju da je ova ustanova prava riznica, kojoj će dalje povjeriti na čuvanje vrijedne zbirke, kolekcije i porodičnu zaostavštinu te vrste.

- Naši sugrađani prepoznaju da je ovo prava ustanova kojoj mogu da poklone svoje malo bogatstvo koje ćemp mi na adektvatan način sačuvati i u rukama naših čitalaca oživjeti - ističe Milosava Supić Vuković, v.d. direktora Narodne biblioteke.

Od 460 naslova koji su već dostupni čitaocima ima različitih žanrova, od beletriskitke do stručne literature. Posebno se mogu obradovati srednjoškolci, jer je dio ove donacije literatura predviđena školskom programu, ali i oni naslovi koji zanimaju baš tu populaciju.