latinica  ћирилица
11/09/2018 |  17:37 ⇒ 18:20 | Autor: SRNA

Određen jednomječni pritvor napadaču na Kovačevića

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Čoliću /31/ iz Banjaluke, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, rečeno je Srni u ovom sudu.
Okružni sud Banja Luka - Foto: RTRS
Okružni sud Banja LukaFoto: RTRS

U Sudu kažu da je Čolić osumnjičen da je Kovačevića pokušao ubiti sa još jednim nepoznatim licem.

"Pritvor mu je određen zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i prikrivanja tragova, kao i da se ne bi remetio javni red i mir", navode u Okružnom sudu.

Iz Okružnog tužilaštva ranije je saopšteno da je osumnjičeni upotrebom teleskopskih palica i fizičke snage, zajedno sa za sada nepoznatim licima, 26. avgusta Kovačeviću nanio teške povrede po glavi i tijelu.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijska uprava Banjaluka dostavila je 3. septembra Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršioca zbog pokušaja ubistva Kovačevića.