latinica  ћирилица
11/09/2018 |  23:14 | Autor: SRNA

Nenad Јezdić prvi dobitnik nagrade "Mija Aleksić"

Manifestacija Dani Mije Aleksića, biće održana od 26. do 30. septembra u Gornjem Milanovcu, u čast velikanu srpskog glumišta, a nagrada "Mija Aleksić - biti glumac" pripala je glumcu Nenadu Јezdiću.
Nenad Јezdić (Foto: pulsonline.rs) -
Nenad Јezdić (Foto: pulsonline.rs)

Nagrada, koju je ustanovio Upravni odbor Kulturnog centra Gornji Milanovac, Јezdiću će biti uručena na otvaranju manifestacije, prenosi RTS.

Nenad Јezdić je prvi laureat priznanja za izuzetan doprinos umjetnosti glume, a u obrazloženju je navedeno da je snažnim i jedinstvenim glumačkim izrazom i istančanim glumačkim sluhom učinio da moćna vojska likova koje je tumačio lako osvoji publiku i dočara joj svijet u kojem ti likovi obitavaju.

"Majstorski vladajući scenskim pokretom, silovitom glumačkom energijom, duhovitošću i neobičnim davanjem, pokazuje nam put kojim glumac treba da korača. Raznovrsnim dijapazonom uloga i velikim stvaralačkim opusom na filmu, u pozorištu i na televiziji, Јezdić je zaslužio da ponese ovogodišnju nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume", navedeno je u obrazloženju.

Manifestaciju Dani Mije Aleksića organizuju opština Gornji Milanovac i Kulturni centar u čast umjetnika koji je rođen prije 95 godina u Gornjoj Crnući u ovoj opštini.