latinica  ћирилица
12/09/2018 |  12:22 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Aranžman sa MMF-om ostaće "živ", tranša sada nije potrebna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da će aranžman BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom ostati "živ", te da se znalo da do izbora neće biti nove tranše.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je rekla da, što se tiče Republike Srpske, tranša nije ni potrebna jer ta sredstva nisu neophodna budžetu Srpske.

"Prihodi su stalno veći, naše projekcije su dobre. Aranžman će ostati 'živ' i vjerujem da će se nakon izbora, pretpostavljam kada se formiraju nove vlasti, razgovarati na drugačiji način, ali mi tu komunikaciju imamo sa MMF-om i postoje određene stvari koje još dogovaramo", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je navela da Srpska ima otvorenu komunikaciju sa predstavnicima MMF-a, te da je ukazivala da je važno ispuniti onaj dio obaveza koje su do sada postojale da bi se mogao zaključiti pregled, kao i riješiti obaveze koje su ostale na nivou BiH.

"Kada je riječ o drugim stvarima, sada moramo da im to objasnimo jer su malo iznenađeni određenim mjerama, ali neće biti nikakav problem", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da aranžman sa MMF-om neće biti upitan, te da tranša u ovom trenutku nije ni potrebna.