latinica  ћирилица
12/09/2018 |  16:29 ⇒ 18:58 | Autor: RTRS

Akcija za izgradnju kuće Hatidži Mujagić i njenoj dvojici sinova

U Novom Gradu pokrenuta je akcija za izgradnju kuće Hatidži Mujagić i njenoj dvojici sinova. Hatidža je majka 13-ogodišnjeg Damira Ikonića, koji se 24. marta utopio u rijeci Uni.

Akciju za izgradnju kuće pokrenuli su učenici i nastavnici Osnovne škole "Sveti Sava", čiji je Damir bio učenik. Sakupili su novac da se kupi zemljište na kojem će biti izgrađena kuća.

"Mi smo uspjeli da sakupimo taj iznos, koji je mogao da bude potrošen za određenu namjenu, vezano baš za zbrinjavanje porodice Ikonić. I onda smo u dogovoru sa porodicom, sa majkom i djecom, odlučili da to bude kupovina placa. Plac je bio neophodan za gradnju porodične kuće", rekla je direktorka OŠ "Sveti Sava" Marina Ovuka.

Damirova majka Hatidža ističe da je zahvalna svima koji učestvuju u akciji izgradnje kuće, jer žive kao podstanari.

"Kirija već tolike godine, djecu školujem... Mnogo mi znači ovo. Hvala ljudima koji su pomogli", kaže Hatidža.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obezbijediće građevinski materijal. I Opština Novi Grad podržala je ovu humanu akciju.

"Ono što će, naravno, opština uraditi - to je, praktično, da će obezbijediti sve dozvole koje su potrebne za samu gradnju, obezbijediće priključke za vodu i električnu energiju", ističe načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske finansiraće radove na izgradnji kuće.