latinica  ћирилица
12/09/2018 |  18:28 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Rekordna turistička godina u Trebinju

Rekordna turistička godina u Trebinju! U prvih sedam mjeseci ove godine, grad je posjetilo više od 50.000 turista iz 86 zemalja, a sezona još uveliko traje.

Ni prilično nestabilno vrijeme tokom ljeta nije uticalo na turističku sezonu u Trebinju. Rezultati u prvih sedam mjeseci najbolji do sada. Statistike su najbolji pokazatelji.

"Imali smo oko 40 odsto više registrovanih noćenja nego za sedam mjeseci 2017. godine ili poređenja radi, u prvih sedam mjeseci 2018., imali smo više noćenja nego za cijelu 2016. godinu. Uglavnom se tu radi o turistima iz Turske, Srbije, Crne Gore, Grčke...", rekao je direktor TO Trebinje Marko Radić.

Nezaobilazni i sve češći gosti Trebinja su i Rusi i Ukrajinci. Oni sa kojima smo razgovarali prvi put su u posjeti Trebinju i svi su oduševljeni i gradom i ljudima.

Turistička ponuda svake godine je bogatija. Posebno je obogaćuju sadržaji koje pruža grad sunca. I smještajnih kapaciteta za brojne turiste, za sada, ima dovoljno.

"Sezona je bila dobra... S obzirom na to da u Trebinju iz godine u godinu dolazi do porasta broja hotela i smještajnih kapaciteta, samim tim se povećava i broj turista", kaže recepcionar hotela Dragan Hamović.

Posebno zadovoljni turistički vodiči. Kažu ove godine veći broj turista, značajnija posjeta, više posla i bolja zarada.

"U aktuelnoj sezoni mnogo gostiju individualaca, a očekujemo i veći broj gostiju koji dolaze organizovano preko turističkih agencija. Trebinje postaje turistička atrakcija, prvenstveno zbog ambijenta, naslijeđa, lijepe prirode, dobre hrane, dobrih domaćina, lijepih žena", navodi turistički vodič Marko Ćapin.

Na turističkim mapama Evrope, ali i svijeta, Trebinje je zauzelo svoju poziciju koju turisti koji dođu ovdje samo još više učvršćuju.

Utisci koje ponesu iz ovog grada utiču na to da svake godine neko od njihovih porodica i prijatelja stigne na jug Srpske da se uvjeri u sve ono što su o ovom gradu čuli.