latinica  ћирилица
12/09/2018 |  23:25 | Autor: B92

Srbija poslije velike borbe i pet setova poražena od SAD

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država poslije pet setova u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.
Odbojkaška reprezentacija Srbije (foto: FIVB) -
Odbojkaška reprezentacija Srbije (foto: FIVB)

Izabranici Nikole Grbića izgubili su po setovima SAD 25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15.

Najefikasniji u ekipi Nikole Grbića bio je Uroš Kovačević sa 19 poena, 14 je upisao Aleksandar Atanasijević, a 12 Marko Ivović.

Amerikance su do pobjede vodili Aron Rasel i Metju Anderson sa po 19 poena, dok je Tejlor Sander 16 puta poentirao.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva "Orlovi" su na ovom izgledali veoma dobro, a na kraju će ih ipak koštati preveliki padovi u igri.

Srbija se u narednom kolu u četvrtak sastaje sa Kamerunom. Meč je na programu od 20 časova.

Odbojkaši su odlično krenuli susret i moglo se naslutiti da će se gledati velika borba između dvije selekcije. Predvođeni Urošem Kovačevićem "Orlovi" su se odvojili tokom prvog seta i na kraju prvi period igre dobili sa 25:15.

Sve je funkcionisalo perfektno u prvom setu, a suprotno tome bilo je u drugom. Amerikanci su "protutnjali" kroz drugi set i sa 25:14 izjednačili na 1-1.

Bolje su izabranici DŽona Speroua krenili i treći period igre, međutim Srbija se konsolidovala i nije dopustila SAD da se odlijepi. Štaviše izabranici Nikole Grbića su uspjeli su da dobiju treći set i dođu na set od pobjede.

Srbija je olako dopustila SAD da se odlijepi u četvrtom periodu igre, ali i pored toga nisu se predavali. "Orlovi" su uspjeli da dođu na samo -2 (20:18), a gubili su 19:11. Međutim, nisu imali snage, baš kao u petom setu.

U odlučujućem setu SAD je krenuo silovito i Srbija nije imala nikakve šanse.