latinica  ћирилица
13/09/2018 |  09:07 | Autor: vecernjenovosti

Poslije izjave o trudnicama, službenici Ministarstva prijeti smanjenje plate

Kako je "Novostima" nezvanično rečeno u ovom Ministarstvu, Mileni Antić Јanić bi najvjerovatnije mogla biti umanjena plata u naredna tri mjeseca
Milena Antić Јanić - Foto: Screenshot
Milena Antić ЈanićFoto: Screenshot

Na koji način će biti sankcionisana Milena Antić Јanić, načelnica Odsjeka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici pri Ministarstvu za rad, u srijedu niko od nadležnih nije imao zvaničan odgovor.

Ministar Zoran Đorđević je poslije burne reakcije javnosti na njenu izjavu da su "poslodavcima žene potrebne da rade, a ne da idu na bolovanje", ekspresno reagovao i najavio da će ona zbog ovih riječi izgovorenih na nacionalnoj televiziji morati da snosi posljedice. Međutim, o kakvoj kazni je riječ i da li će je uopšte biti, odlučiće disciplinska komisija.

Kako je "Novostima" nezvanično rečeno u ovom Ministarstvu, Mileni Antić Јanić bi najvjerovatnije mogla biti umanjena plata u naredna tri mjeseca, a u najgorem slučaju može biti smenjena sa mjesta načelnika Odsjeka. Prilikom preduzimanja mjera komisija, koja odlučuje, vodi računa i o dosadašnjem radu zaposlenog i uzima u obzir sve pozitivne i negativne strane iz prethodnog perioda.

Milena Antić Јanić je dugi niz godina službenica Ministarstva za rad i važi za vrsnog stručnjaka u oblasti populacione politike. Na mjestu načelnika je posljednjih pet godina i učestvovala je u izradi Zakona o finansijskoj podršci.