latinica  ћирилица
13/09/2018 |  14:10 ⇒ 14:42 | Autor: RTS

Đoković: Vjera je ono što me guralo kroz teške trenutke

Najbolji srpski sportista i teniser Novak Đoković obratio se javnosti emotivnom porukom na Instagramu u kojoj je istakao da mu je na putu povratka i uspjeha najviše pomogla vjera.
Novakov tim za uspeh - Foto: RTS
Novakov tim za uspehFoto: RTS

Đoković je poslije Vimbldona i prvog trijumfa u Sinsinatiju nedavno slavio i na Јu-Es openu i u velikoj formi ulazi u finiš sezone.

On je na svojim profilima na društvenim mrežama, prije svega na Instagramu, podijelio svoje viđenje posljednjih nekoliko mjeseci:

"Prije nego što podijelim sa vama najdublje misli, želim da vam se zahvalim na ljubavi i podršci u teškim trenucima, ali i tokom ovih dobrih. To mi znači mnogo jer znam da nije bilo lako držati se uz mene kada stvari nisu bile jasne. Hvala vam!

Nevjerovatno je najčešći način objašnjavanja izuzetnog uspeha. Za mene taj izraz negira najsnažnije emocije koje mogu imati - vjeru. Sve ovo vreme, vjera je ono što me guralo kroz teške trenutke, bol, nesigurnost.

Bio sam zaglavljen u nekoj tački i preplavljen mnoštvom informacija. A rezultata nije bilo. Svi su nudili svoje mišljenje i savjet šta da radim i šta mi se dešava, a ne mogu da kažem da ih nisam čuo.

Јesam. Povremeno sam bio zbunjen. Ali jedna me stvar držala, tjerala da idem dalje, vjera u sebe, svoje sposobnosti, vještine, talenat i otpornost. Vjerovanje da sam stvoren za ovo.

Najveća pouka iz ovih proteklih mjeseci je da nevjerovatno ne postoji. Granice ne postoje. Kada to shvatiš, možeš da uspiješ u životu. Kada pokažete svoju hrabrost, samopouzdanje i vjeru, već ste pobjednik bez obzira na rezultat.

Vaš karakter prevladava i gradite svoje navike i vaše navike vas dovode korak bliže vašim ciljevima. Dakle, dragi prijatelji, prihvatite nevolje i vjerujte u snagu vjere. Može vas odvesti bilo gdje.

Volim vas sve. Idemoooo", napisao je Novak uz fotografije sa svojim timom.