latinica  ћирилица
13/09/2018 |  21:59 ⇒ 14/09/2018 | 12:25 | Autor: RTRS

Tipsarević za RTRS: Novak poslušao moj savjet, biće opet najbolji na svijetu (VIDEO)

Srpski teniser, promoter Srpska opena Јanko Tipsarević u Aktuelnom razgovoru za RTRS, govorio je o značaju ovog turnira za Banjaluku i Republiku Srpsku, o povredama koje su mu usporile karijeru, o odnosu sa Novakom Đokovićem i ostalim saigračima iz teniske reprezentacije, novom formatu Dejvis kupa, o stanju u svjetskom tenisu...
Јanko Tipsarević - Foto: RTRS
Јanko TipsarevićFoto: RTRS

Tipsarević je izrazio žaljenje što nije nastupio na banjalučkom čelendžeru Srpska open.

- Zaista sam dao sve od sebe da probam da se vratim i igram na ovom turniru. Čak sam išao do te mjere da sam sa ljekarom košarkaške reprezentacije Srbije u periodu od šest, sedam dana primio osam injekcija kortikosteroida u nogu kako bi se bol smanjio i kako bi bio u stanju da igram. Bol je nestao, ali ja još uvijek nisam bio spreman da se vratim na teren - rekao je on.

Tipsarević je naglasio da jako voli Banjaluku i ljude iz ovog grada, u kojem ima mnogo prijatelja i kojem se uvijek rado vraća.

- Ako je nekim ljudima krivo što ne igram na turniru u Banjaluci, meni je deset puta više žao - rekao je on i dodao da je želio da nastupi na Srpska openu i igra zarad same igre, bez obzira na ishod trunira.

Tipsarević je istakao da Srbija nema nijedan čelendžer, dok se u Banjaluci već 17. put održava ovaj turnir koji je teniserima iz regiona stepenica u karijeri.

Govoreći o povredama i povratku na teren, jedan od najboljih srpskih tenisera, rekao je da na povrede nije mogao da utiče i da ima osjećaj da se "penzionisao" sa 29 godina. Naveo je da mu je sedam operacija u posljednjih pet godina znatno otežalo povratak u svjetski vrh.

Tipsarević kaže da je njegov povratak na zavidan teniski nivo izvjestan ukoliko zdravstveno stanje bude dobro.

- Top 10 nije realan cilj, ali mogu da se vratim i u naredne tri godine da se takmičim na svjetskom nivou. Gledajući Federera koji sa 37 godina osvaja grend slemove, mogu i ja da budem u najboljih 100 na svijetu - rekao je on.

Tipsarević je predvidio povratak najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u sami vrh svjetskog tenisa, ističući da mu je savjetovao strpljenje, jer put oporavka nije jednostavan, bez obzira na to koliko je dobar i uspješan teniser u pitanju.

- Vavrinka je operisan početkom godine, a tek sad počinje da liči na onog Vavrinku iz najboljeg perioda njegove karijere. Kod Mareja se tek sad vide tragovi povratka. Del Potro je operisan prije dvije, tri godine, a tek se sad vratio na stari nivo. Novak je poslušao moj savjet i sa mirnoćom prihvatio poraze na putu povratka ka nejboljem na svijetu - zaključio je on.

Tipsarević samatra da Đoković ima šansu da godinu završi kao prvi teniser svijeta.

- Јa sam u martu predvidio da će se Novak vratiti i da će u martu sljedeće godine biti prvi na svijetu. Međutim, mislim da će da pretekne moje predskazanje i ako nastavi ovim tempom, završiće godinu kao svjetski broj jedan - rekao je Tipsarević za RTRS.