latinica  ћирилица
13/09/2018 |  22:16 ⇒ 23:16 | Autor: B92

Odbojkaši Srbije očekivano bolji od Kameruna

Odbojkaši Srbije u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Bariju, savladali su Kamerun sa 3-0 (30:28, 25:16, 25:17).
Odbojkaši Srbije - Foto: RTS
Odbojkaši SrbijeFoto: RTS

Srbija je u prvom kolu poražena od reprezentacije SAD, ali je sada bez izgubljenog seta savladala Kamerun i ima skor od jedne pobjede i jednog poraza.

Srbiju je predvoio Dražen Luburić, a "Orlovi" su igrali uglavnom u kombinovanom sastavu, bez Podraščanina i Atanasijevića.

Reprezentativci Srbije su odlično ušli u meč i poveli već na samom startu, ali je Kamerun polagano smanjivao zaostatak. Krajem prvog seta došli su čak do prednosti, ali su "Orlovi" to brzo neutralizovali. Ipak, čak sedam set lopti bilo im je potrebno da prvi set riješe u svoju korist.

Na krilima Lisinca i Krsmanovića, a poslije Luburića, odlično je otvoren i drugi period igre. Srbija je odmah otišla na veliku prednost, koju je održavala sve do kraja ovog dijela igre. Pravi kontrast je tada viđen, u poređenju sa prvim setom, i rutinski je dobijena druga dionica meča.

U trećem setu, odličan start Srbije i velika prednost već na samom startu - bilo je velikih 12:5, a zatim i ogromnih 19:10.

Tada koncentracija "Orlova" popušta, te Kamerun, koji se nije predavao, pravi seriju od 5:0. Grbić u tom trenutku traži tajm-aut, koji nije bilo prijatno slušati, a Srbija odmah zatim pravi seriju od 3:0.

Do kraja meča nije bilo ni vremena ni snage za Kamerunce da dođu do novog priključka, te je on priveden kraju rutinski asom Milana Katnića.

Srbija treći meč grupe igra u subotu od 17 časova protiv Tunisa, ekipe koja još nije osvojila nijedan set, dok se Kamerun sutra sastaje s Australijom.