X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
14/09/2018 |  15:56 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske posthumno odlikovao borce

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je posthumno Medaljom zasluga za narod sedam lica za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske, na inicijativu Udruženja veterana 63. padobranske brigade.
Palata predsjednika Republike Srpske -
Palata predsjednika Republike Srpske

Dodik je odlikovanja dodijelio povodom 15. septembra, Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je Ordenom časti sa zlatnim zracima Republičku organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. Ova organizacija odlikovana je za rezultate i dostignuća u procesu traženja nestalih, zbrinjavanju porodica poginulih boraca, kao i za afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda čiji značaj ima šire razmjere i doprinos u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Odlikovanje je dodijeljeno na inicijativu Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banjaluka.

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je 78 lica posthumno Medaljom zasluga za narod, za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske. Odlikovanja su dodijeljena na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, povodom Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.