latinica  ћирилица
14/09/2018 |  17:56 ⇒ 18:24 | Autor: SRNA

Moskva zna gdje teroristi sastavljaju dronove

Rusija posjeduje podatke o lokacijama terorističkih radionica za sastavljanje dronova i radiće na njihovom uništavanju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Na sastanku njemačko-ruskog foruma u Berlinu, Lavrov je rekao da su izjave o početku ofanzive sirijske vojske u Idlibu, koju podržava Moskva, izvrtanje činjenica, budući da Sirija i Rusija "samo reaguju na napade iz Idliba".

- Od obavještajnih službi dobili smo informacije o lokacijama u Idlibu gdje se dronovi sastavljaju od prokrijumčarenih dijelova. Čim dobijemo sve informacije, uništićemo takve radionice koje služe za izradu smrtonosnog oružja - istakao je Lavrov.

Napomenuo je da je veoma teško otkriti dronove običnim sistemima vazdušne odbrane, jer su uglavnom izrađeni od drveta i ne mogu se vidjeti na ekranu radara, javio je TASS.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je 5. septembra da su dva ruska bombardera uništila radionicu koja je pripadala teroristikoj grupi DŽabhat el Nusra, u kojoj su teroristi sastavljali dronove i čuvali municiju za te letjelice.

Sistem protivvazdušne odbrane ruske avio-baze Hmejmim u Siriji oborio je 4. septembra dvije bespilotne letjelice koje su lansirali militanti.

U području baze tokom posljednjih mjesec dana oboreno je ili neutralizovano 47 bespilotnih letjelica.