latinica  ћирилица
22/09/2018 |  15:43 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Koliko je duboka manipulacija projektom Pravda za Davida?!

Samo jedan prilog bio je dovoljan da na površinu izbaci sve one koji su, navodno kroz empatiju, stali iza projekta Pravda za Davida. Veliki broj građana i jeste. Nesumnjivo. Kao što je nesumnjivo i da istina mora da bude otkrivena. Problem je u onima koji su, iz interesa, usmjeravali i usmjeravaju grupu, ne birajući sredstva da ocrne one koji su ih napustili, ili su izbačeni iz nje. Zaključak koji se nametnuo, sam po sebi, jeste da svi na Trgu imaju pravo da kažu sve, a da niko nema pravo da pita ništa.

Cilj performansa Danijele Ratešić, neformalnog vođe projekta, na Trgu, u posljednje vrijeme je samo jedno - pravdanje. Međutim, uglavnom potvrđuju već rečeno. Na Trgu 15.9. rekla je da je samo poznavala Vladana.

Podsjećamo da smo samo dva dana prije ovih izgovorenih riječi u prilogu tvrdili upravo to. Da nema slučajnosti i da se samo nastavila priča iz Parka, istih grupacija, sa istim političkim ciljevima. Evo šta je tvrdila u emisiji koju smo citirali: Slučajno smo se sreli i našli u grupi... ostalo su konstrukcije bolesnih umova...

Konstrukcija bolesnih umova nije slučajno srela iste ljude, a mnoge nije ni briga za istinu. Tu su više radi ličnih promocija ili nekih drugih ideja.

Nesporno je da istina o stradanju Davida Dragičevića treba da izađe na vidjelo, ali kako objasniti to da uz traženje istine idu gotovo isti zahtjevi kao i u priči o Parku?

Ili kako objasniti činjenicu da je sve povezano sa pojedinim opozicionim liderima ili nevladinim sektorom i medijima, koji su isto tako aktivno učestvovali u istoj priči?

Postovi iz tog perioda sasvim drugačije govore od toga da je sve slučajnost. Kada bi samo poredali (uporedili) nevladine organizacije koje aktivno učestvuju i u jednom i u drugom događaju i kako imaju iste finansijere, bilo bi jasnije.

Vidjeli bi da su se ipak znali, kao što pokazuju detalji iz tadašnje grupe za Park. Niska laži samo sipa, iz rečenice u rečenicu. Јoš jedna laž o Vladanu Maleševiću, kada je Danijela Ratešić rekla da je stao uz nju kao roditelj.

Da li je baš svima stalo do pune istine? Ako jeste, neka provjere da li taj čovjek ima djece. Neki četovi ne bi ni rekli da je sve što se kaže istina. Јedan od njih je pisala upravo Danijela Ratešić.

Iako stalno izjavljuje da je na trg stala kao majka, jer je njena kćerka bila drugarica pokojnog Davida i da je tu zbog oca Davora i majke Suzane, njene riječi bi mogle mnogo očiju da otvore.

Nakon što je neko od članova grupe zapitao šta Davor Dragičević radi po sudovima, ako ima advokatski tim, Danijela kaže:

"Da ti iskreno kažem, sad može da se i zapali u tom tužilaštvu. Boli me briga, on je za mene mrtav čovjek".

Postavlja se mnogo pitanja. Zašto Tužilaštvo, prije svega, ne završava posao, zašto Ombudsmen za djecu ćuti šest mjeseci, jer je manipulacija maloljetnom djecom na Trgu više nego očigledna, zašto se pozivaju tuđa djeca na Trg, a vođe grupe svoju šalju u inostranstvo, koliko je duboka manipulacija projektom Pravda za Davida od strane nevladinog sektora, političkih partija, pojedinih medija, koji svjesno šire laži ili međunarodnog faktora i ko će odgovarati kada sve prođe?!