latinica  ћирилица
06/10/2018 |  11:27 | Autor: RTS

Žrijeb u Šangaju naklonjeniji Đokoviću

Ovogodišnji turniru u Šangaju, koji počinje u nedjelju, obeležiće nadigravanje najboljeg tenisera Srbije Novaka Đokovića i Rodžera Federera ne samo za titulu, već i za dragocjene bodove za listu najboljih tenisera. Trenutno prvoplasirani Rafael Nadal ne učestvuje na turniru, a žrijeb je čini se bio nešto naklonjeniji Đokoviću.

Rafael Nadal zbog povrede koljena neće braniti titulu na turniru u Šangaju, pa će ostati bez 1000 bodova što Đokoviću i Federeru otvara mogućnosti da maksimalno smanje bodovnu razliku.

Srbin je trenutno treći na ATP listi sa 6.445 bodova, Federer je drugi sa 6.900, a Nadal je prvi sa 8.760.

Prošle godine Novak je propustio učešće na turniru zbog povrede lakta, a ove će pokušati da dođe do 32. Masters titule u karijeri čime bi se i na listi najboljih tenisera približio na samo 215 bodova razlike od trenutno prvoplasiranog Rafaela Nadala.

U žrijebu za turnir bilo je 56 tenisera, a prvih osam nosilaca su slobodni na startu u prvom kolu.

Novak, koji je trostruki šampion Šangaja 2012, 2013. i 2015. godine, postavljen je za drugog nosioca i u drugom kolu čeka pobjednika meča između Francuza Žeremi Šardija i Nijemca Maksimiliana Marterera.

U trećem kolu Đoković bi mogao da se sretne sa protivnicima koji su odnijeli pobjede iu njigovim posljednjim duelima, Hjeong Čungom koji je Novaka savladao na Australijan openu ili Markom Čekinatom od koga je poražen na Rolan Garosu.

Na drugoj strani Rodžera Federera bi već u trećem kolu mogao da sačeka neugodni Miloš Raonić, a u četvrtfinalu Dijego Švarcman, Kei Nišikori ili Sem Kveri. Turnir na tvrdoj podlozi u Šangaju igraće se od sedmog do 14. oktobra.