latinica  ћирилица
06/10/2018 |  17:15 ⇒ 17:20 | Autor: sputniknews.com

Objavljen snimak Bila Klintona i Monike Levinski iz Bijele kuće (VIDEO)

Na video-snimku starom više od 20 godina, a koji je objavljen ove nedjelje, vide se akteri nekada velike afere- bivši američki predsjednik Bil Klinton i Monika Levinski kako "emotivno" komuniciraju u Bijeloj kući.
Bil Klinton i Monika Levinski - Foto: Screenshot
Bil Klinton i Monika LevinskiFoto: Screenshot

Video, koji datira iz 1997. godine, kada je i izbio skandal, objavila je Predsjednička biblioteka Vilijema DŽ. Klintona i na njemu se vidi Bil Klinton, koji daje svoj nedjeljni radio-izvještaj, a potom se u Ovalnoj sobi pozdravlja sa okupljenima, među kojima je i Monika Levinski, koja je u to vrijeme stažirala u Bijeloj kući.

Na snimku se vidi i kako Klinton i Monika Levinski razgovaraju, dok on oko njenog struka stavlja ruku, a zatim se namještaju da poziraju fotografu, prenosi Foks njuz.

Fotografije sa tog događaja su davno snimljene, ali je ovo prvi put da se pojavio video-snimak, navodi Tanjug.

Klintonova biblioteka je odbila da komentariše snimak, ali je na Јutjubu navedeno da je video objavljen po zahtjevu, a u skladu sa Zakonom o slobodi informisanja.

Kasnije je u medijima objavljeno da su njih dvoje imali aferu u Bijeloj kući, kao i da su bili zajedno istog dana kada je snimak napravljen.

Klinton je optužen da je lagao o svojoj vezi sa Monikom Levinski, a američki Senat ga nikada nije osudio.