X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/10/2018 |  17:22 ⇒ 17:43 | Izvor: SRNA

Novi Sad: Najposjećeniji štand Lovačkog saveza Srpske

Na Međunarodnom sajmu lova i ribolova u Novom Sadu jedan od najposjećenijih bio je štand Lovačkog saveza Republike Srpske koji je izložio brojne atraktivne lovačke trofeje.
Novi Sad: Otvoreni jubilarni 50. međunarodni sajam "Lorist" - Foto: SRNA
Novi Sad: Otvoreni jubilarni 50. međunarodni sajam "Lorist"Foto: SRNA

Veliki broj najmlaćih posjetilaca sajma su se danas i prethodnih dana fotografisali sa trofejnim medvjedom, vukom, divljom mačkom, divokozom, tetrijebom i brojnim drugim trofejima lovaca iz Srpske.

Zanimljivo je bilo i na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske /PKRS/, i Turističke organizacije Republike Srpske, na 51. međunarodnom sajmu turizma.

U žiži turističke ponude dominirala je predstojeća skijaška sezona na olimpijskoj ljepotici Јahorini, kao i drugim manjim atraktivnim zimskim centrima Srpske.

Na 51. međunarodnom sajmu turizma, posjetiocima i poslovnim ljudima predstavljeno je i ostalo bogatstvo, kao i atraktivni turistički potencijali Republike Srpske.

PKRS i TORS, imali su svoj štand na sajamskom prostoru Privredne komore Vojvodine.

Osim PKRS-a i TORS-a, Privredna komora Vojvodine na svom sajamskom prostoru bila je domaćim i drugim regionalnim komorama, kao i predstavnicima regionalnog turizma.

Na Međunarodnom sajmu lova i ribolova, prodata je najskuplja lovačka puška "bereta" model EELL, čija je cijena bila milion i 67 hiljada dinara /oko 9.000 evra/.

Najskuplji izloženi štap za pecanje je "šimano stela SV", koji košta 51.600 dinara /oko 435 evra/.

Kako bi ribarski pribor bio kompletan, neophodna je i mašinica, a za najskuplju među izloženim "šimano lesat", potrebno je izdvojiti 90.000 dinara /oko 760 evra/.

Osim međunarodnih sajmova lova i ribolova i turizma u toku su i Sajam ekologije i Sajam sporta.

Svi sajmovi imaju zajednički naziv "Lorist", a održavaju se u Hali jedan i Master centru Novosadskog sajma.

Sajamske manifestacije trajaće do sutra.